Och med sommar och skönhet…

Skrivet Aug 10, 2014 i Journalistik

KullabygdenKollageNYTT

… och skogsvindsackord, står min hembygd och hälsar mig glad. Trallalallalaaaa!

Fotograf-Amelie och jag har varit ute på äventyr igen! Den här gången bytte vi franskt mot skånskt, tog med oss en drös fina turiststatister och rullade norr från Malmö till mina hemtrakter. “Kullabygden – en höjdare för livsnjutare” var mitt käcka rubrikförslag, men Svenska Dagbladet vinklade på Maten och Mystiken istället, vilket blev både bättre och mer classy. Sen kördes alltsammans genom texttvätten och kom ut på andra sidan i ett, vad ska jag säga, mognare format? Till exempel är “måhända” tydligen ett ord jag nu mer slänger mig med ;) Men men, jag jobbar på att ignorera allergin mot stiffa texter och fokuserar istället på den oerhörda lyxen i att få göra den här sortens jobb. Vi klättrade runt på Kullaberg, käkade glass på klippavsatser, smakade på allt som gick att smaka på i Saluhallen och dog gullighetsdöden inför korsvirkeshus och pittoreska hamnar. Det finns värre jobb så att säga, men det bör tilläggas att resereportage inte är någon picknick att skriva. Åtminstone inte om man har blott 5000 tecken på sig, samt är besatt av att hitta en röd tråd och en större berättelse bortom vackra vyer och turistaktiviteter. Men det gick till slut den här gången med, och det var roligt att få spana in hembygden med tio år äldre ögon och skriva om allt som boomat sen jag bodde där. Läs reportaget och se Amelies alla fantastiska bilder HÄR.

Leave a Reply