Lyxa runt på Rivieran är också ett jobb

Skrivet Jul 18, 2013 i Journalistik

Nice är nice! Sa vi ganska ofta under våra fyra majdagar på Rivieran, eller Côte d’Azur som det ju egentligen heter. Och visst var vyerna sköna och parkerna gröna, men vi var rätt överens om att  vi hängt på najsigare platser genom livet. Till exempel i Cádiz där vi båda bodde för typ tio år sen, på den tiden då vi absolut inte visste vem den andre var.

Men vi hade det ändå fint i Nice! Amelie och jag lärde t.ex. känna varandra vilket ju självklart var mycket vackert. Och sen var det roligt att landa på en plats dit ingen av oss hade begett oss om inte ett jobb skulle bli gjort. Jag älskar känslan av random äventyr, att upplevelser levereras utan att jag beställt dem. Livet smakar alltid bättre i förväntningarnas frånvaro.

Det var således härligt att traska runt på Rivieran några dagar och inbetween jobbhets rulla fotsulorna över strandstenen och skåla vin över middagar i gamla stan. Vi må ha couchsurfat på stans smutsigaste soffa, men visst lämnade vi Nice med en känsla av glamooooouuur! Hann bli ohälsosamt fascinerad av Nice lyxiga historia och kunde nästan känna hur det måste ha varit att flanera runt på promenaden för hundra år sen, i Titanic-outfiten långkjol och paraply under vårsolen. Fick in lite av detta i reportaget, men kunde lätt ha skrivit en roman.

Här nedan syns lite classy redigering i Svenska Dagbladet. Går att läsa om man klickar, annars finns det i webbformat bland annat här, och då även med fler av Amelies fantastiska bilder!

NiceuppslagJPG

 

Leave a Reply