Lite för bra för att vara sant

Skrivet Apr 13, 2015 i Resor

reseach

Drygt tre dagar kvar och mina 27 kvadrat har förvandlats till ett researchinferno. Att-göra-listorna blir på något magiskt sätt lite kortare, trots flera dagar av apati över omöjligheten att prioritera rätt sak först. Men nu börjar det faktiskt klarna, och tur är väl det. Här sysslar vi inte med marginaler. Idag har jag hunnit fota av en liten, men viktig, del av den där högen och laddat upp i min externa hjärna Evernote – där noteringar alltså fastnar forever. Mycket praktiskt för någon som är skillad på att samla info, men mindre skillad på att komma ihåg den. En del får dock följa med i original. Jordens coolaste feministiska revolutionspoet Gioconda Belli till exempel, författaren och f.d. vicepresidenten Sergio Ramírez och så alla Sandinos döttrar som levde och stred för frihet och jämlikhet. Samtidigt som de födde barn. “Patria Libre – o Morir” (Fritt fosterland – eller döden). Jag försöker påminna mig själv varje gång jag får svindel och prestationspanik över allt jag ska lyckas få ihop (och det är ganska ofta), att jävlar sicken lyx att få gräva ner sig i något så galet intressant som Nicaragua. Att jag ska få skriva om det, och dessutom toppa med en halv evighet av hängmattegung, strandyoga, vulkanbad och hjärnspa.
TACKSAMHETEN/hurra det gjorde jag bra!

Leave a Reply