NiceEllilitenJag bor och jobbar i fabulösa Malmö, men sitter sällan still många månader i sträck. Jag skriver främst reportage och resejournalistik, fotar gärna själv, men samarbetar allra helst med fotograf. Ofta och gärna med Amelie Herbertsson i Kollektivet Mabel. Jag har hittills skrivit för Amnesty Press, Sydsvenskan, Svensk Idrott, Modern Psykologi och Respress (SvD, Norrköpings Tidningar, UNT mfl.) Jag har även flerårig erfarenhet som redigerare/printredaktör på HD-Sydsvenskan och gratistidningarna City och Hallå.
I övrigt kan jag saker om psykologi (läser just nu psykologprogrammet på Lunds universitet), kreativitet och VÄRLDEN då jag pluggat socialantropologi, utveckling och internationellt samarbete, samt spenderat halva mitt vuxna liv på resa genom diverse världsdelar. Mest har jag rest väst till Latinamerika, på grund språket, dansen och livspeppen som väcks där. Men en av de mest utmanande och intressanta resorna gick i motsatt väderstreck: landvägen från Sverige till Indien – hippie trail minus Afghanistan. Denna oförglömliga odyssé lever vidare under fliken resor, eller i sin fulla form på Way out East-bloggen.

Behöver du frilansmaterial eller vill du bara säga hej? Skriv till mig:
ellinor.aven@gmail.com

…eller ring:
0704-609270

1 Comment

 1. Susanne Jönsson
  2012/07/26

  Hej!
  Jag hamnade på din sida av en tillfällighet (om det nu finns såna?) och började läsa eftersom jag själv och vänner ofta pratar om just synkronicitet. Jag brukar ytterst sällan läsa några bloggar och allra minst kommentera. Men jag bara måste säga att jag verkligen gillar ditt fenomenala sätt att uttrycka dig! Intressant, vältaligt, medmänskligt, ödmjukt och med en varm och humoristisk underton. Du har en fantastisk stil! Lycka till i fortsättningen!

  Med vänlig hälsning Susanne Jönsson, Spirit of Fashion Stockholm

  Reply

Leave a Reply