Konsten att komma iväg…

Skrivet Oct 10, 2010 i Resor

Way out East 2010-2011

ellisjonmindreSövdesjön.

…är bannemej ingen enkel konst. Vi har nu lyckats flytta ut ur malmökollektivet Mecca och färdats hela 5 mil öst till Sövde i Sjöbo kommun. Våra föräldrar hoppas i det tysta (eller kanske inte så tysta) att detta även ska bli slutdestinationen på vår resa. När höstsolen gassar som bäst och Sövdes grönska lyser i neon torkar pappa Palm av sina blomsterjordiga händer på jeansen och påminner om att DET HÄR, det är helt underbart, och det här kommer vi inte få nån annan stans. Och han har ju helt rätt :)

Förutom föräldrar är UD skeptiska till våra planer. De avråder till “icke nödvändiga resor” till Pakistan på grund av “problematiskt statsläge”. Vi ska därför undvika att uppehålla oss i närheten av (ta ett djupt andetag): moskéer, marknader, samlingsplatser, ambassader, konsulat, internationella organisationer, ministerier, universitet, skolor och sjukhus. Detta var innan översvämningarna. Sen läser jag den här terrorartikeln i sydis, som avslutas med: “Amerikanska UD avråder från turistresor till Europa, brittiska UD varnar för resor till Frankrike och Tyskland, franska UD avråder från besök i London, svenska UD råder alla utlandsresenärer att vara vaksamma. Ingen varnar för att terrorhotet är förhöjt också i de egna huvudstäderna.” Paranoia total?

Samtidigt lyssnar jag till de arton pakistanska couchsurfare jag har kontakt med som alla är bedrövade över den offentliga bilden av landet. “Kom hit”, skriver de, så ska vi visa det som inte når media.

Ja tack!

Leave a Reply